20200618-DSC04427.jpg
 

Čerstvá zvěřina

z lesů Mendelovy univerzity

v Brně

Zvěřina, kterou dodáváme na Váš stůl, pochází přímo z lesů Mendelovy univerzity v Brně – kraje Lišky Bystroušky a Moravského krasu. Je ze zvěře volně žijící v rozsáhlých lesích, nekrmené chemickými přípravky, odborně sledované a ulovené v lese profesionály - bez stresu a trápení na jatkách. Jedná se o nadprůměrně kvalitní maso z volné přírody, ne z umělého chovu. Chuť i vzhled naší zvěřiny je prvotřídní.


Ať už si vyberete srnčí, dančí, jelení, mufloní či kančí, můžete si vychutnat kvalitní, na vitamíny a proteiny bohaté maso s velmi nízkým obsahem tuku. Čerstvá zvěřina je ale dostupná pouze určitou část roku – v době lovu. Od začátku srpna máte šanci dostat nejširší škálu kvalitního masa - lovecká sezóna začíná naplno, a Vy si můžete vybrat z největší nabídky ulovené zvěře.

Zvěř po ulovení podléhá kontrolám Státního veterinárního ústavu. Naše bourárna a chladírna splňuje všechny hygienické normy. Proto jsme byli v roce 2019 vybráni Evropskou komisí a Státní veterinární správou jako vzorové zařízení pro kontrolu z amerického ministerstva zemědělství. Ověřovali, jak je zvěřina z Evropy kontrolována a zpracována pro export do USA.


Také v našich lesích udržujeme vysoký standard. Proto univerzitní lesy získaly už v roce 1997, jako první v ČR, ekologickou certifikaci FSC, a to na celé výměře lesa – 10 200 ha. Tato certifikace podmiňuje pěstování lesů s vyšším využitím tvořivých sil přírody, přirozené obnovy lesů, omezením holosečí a vytvářením lesů odolnějších vůči klimatické změně.

 
 
shutterstock_239278120_edited_edited.jpg
 
20151105-IMG_9573_edited_edited.jpg

Zvěřinové maso z unikátního lesa

 
20200618-DSC04397.jpg

Naše nabídka

 

Dančí

od 155 Kč / kg

Královská zvěřina velmi jemné chuti a vůně.

Dančí maso je řazeno mezi nejkvalitnější. Hodí se nejlépe k jemným omáčkám a hřbet a kýty lze využít k přípravě kvalitních steaků.

  • Kýta (bez kosti) 250 Kč

  • Plec (bez kosti) 185 Kč

  • Hřbet (bez kosti)  535 Kč

  • Gulášové maso 155 Kč

  • Svíčková 530 Kč

20200731-DSC01253-204.jpg
20200731-DSC01208-201.jpg

Srnčí

Od 160 Kč / Kg

Maso má velmi málo tuku. Nejušlechtilejší částí je srnčí hřbet, který lze péct vcelku nebo naporcovat a krátce opéct jako medailonky. 

Srnčí zvěřina patří svou jemnou chuťi k velmi delikátním a byla připravovaná i na královských hostinách.

  • Kýta bez kosti 220 Kč

  • Hřbet (bez kosti) 580 Kč

  • Gulášové maso 160 Kč

  • Plec (bez kosti) 180 Kč

  • Svíčková 460 Kč

Mufloní

od 130 Kč / Kg

Mufloní maso má tmavě červenou barvu a svou specifickou chuťí se nejlépe hodí k přípravě pikantnějších pokrmů s vůní  česneku a majoránky, která mu dodá tu správnou lahodnost.

  • Kýta (bez kosti) 180 Kč

  • Plec (bez kosti) 160 Kč

  • Hřbet (bez kosti) 255 kč

  • Gulášové maso 130 Kč

  • Svíčková 

20200804-DSC01567-001.jpg
20200731-DSC01296-206.jpg

Kančí

Od 190 Kč / Kg

Kančí maso se nejvíce přibližuje vepřovému a proto je lze i takto využívat. Ke smažení, pečení i na guláše. Mezi lahůdky patří pečená kančí žebra.

  • Kýta (bez kosti) 220 Kč

  • Plec (bez kosti) 190 Kč

  • Hřbet (bez kosti) 270 Kč

  • Gulášové maso 155 Kč

  • Svíčková 260 Kč

  • Sádlo 25 Kč

Jelení

od 150 Kč / Kg

"Divoké Hovězí" je výživově velmi hodnotné a málo tučné. Vyznačuje se výraznou chuťí. Jelení maso se sladkými omáčkami typu Cumberland, pomerančová doplněné ovocem, pošírovanou hruškou a brusinkami.

Nejkvalitnější maso je z jelena Siky.

  • Kýta (bez kosti) 250 Kč

  • Plec (bez kosti) 175 Kč

  • Hřbet (bez kosti)470 Kč

  • Gulášové maso 150 Kč

  • Svíčková 480 Kč

20200618-DSC04417.jpg

Ceník ke stažení

 

Kde zvěřinu nakoupíte?

Buď přímo u nás, nebo můžete využít kvalitní a prověřené distributory, kteří Vám naše masové produkty doručí ve špičkové kvalitě. Vybírejte.

U nás ve Křtinách

Vyzvedněte si zvěřinu v naprosté TOP kvalitě přímo ve Křtinách. Buď přímo v areálu ŠLP Křtiny, nebo na Zámku ve Křtinách

Mikrofarma

Chce-li se člověk dobře stravovat, je logisticky náročné sehnat kvalitní suroviny či specializované potraviny.
Rozmanitost špičkových potravin pod jednou střechou
– to je Mikrofarma.
Martin Kuncek, zakladatel Mikrofarmy

farma-obchod.cz

Zajišťuje distribuci kvalitních potravin od výrobců přímo ke spotřebitelům v regionech Moravy

 
20190412-4O0A1604.jpg

Nechce se vám vařit?

Ochutnejte naši zveřinu v zámecké restauraci

 
20141114-IMG_3546_edited_edited.jpg

Co je důležité pro kvalitní zvěřinu

 

Správný  zásah

Pro správný zásah je důležitá zkušenost lovce. Musí mít správný odhad vzdálenosti, vhodnou zbraň a mít cit pro správný okamžik a dobře zasáhnout lovený kus. Zvíře tak zhasne bezbolestně, maso má pak dobré vykrvení. Přesný zásah znamená minimální poškození kvalitních částí zvěřiny

Prvotní ošetření a přeprava

Správné vyvrhnutí, rychlý transport do chladícího zařízení a uložení zvěřiny do visu má pozitivní vliv na kvalitu masa

Sběrné místo

Zvěřinu ukládáme maximálně po dobu sedmi dnů při teplotě maximálně 2 °C

Z lesa k Vám

Ulovená zvěř podléhá po ulovení kontrolám Státního veterinárního ústavu a naše bourárna a chladírna splňuje všechny hygienické normy – ostatně v roce 2019 jsme byli vybráni Evropskou komisí a Státní veterinární správou jako vzorové zařízení pro kontrolu z amerického ministerstva zemědělství, odboru veterinární kontroly, kteří si ověřovali, jak je zvěřina z Evropy kontrolována a zpracována pro export do USA.

 
V4.jpg
11_Lesní_cesta_Ganglofova.jpg
6.jpg
20171116-IMG_3546.jpg
Vylov-019.jpg
20151027-IMG_9428.jpg
20150923-IMG_5303.jpg
20150922-IMG_4841.jpg
23-Moře univerzitních lesů.jpg
20150922-IMG_4946.jpg
20150922-IMG_5084.jpg
20151105-IMG_9636.jpg
V5.jpg
Kamenné moře.jpg
20171116-IMG_3386.jpg
 

Mohlo by Vás zajímat

Kde maso zraje?

  • Chladné prostředí do 2 °C

  • s vlhkostí do 70 %

  • ve svislé poloze

Co k přípravě masa?

Ke zvěřině přistupujme jako ke každému jinému kvalitnímu masu.
Jednoduché kořenění: sůl, pepř, bylinky.
Dosažení teploty 80 °C v jádru svaloviny při expozici cca 10 minut ničí choroboplodné zárodky

 
12 Městys Křtiny v zimě.jpg

Odběr zvěřiny

Je možný ve Křtinách od pondělí do pátku po telefonické domluvě

 

Náš tým

i zvěřina je hlavně o lidech

Petr

bez něho by to nešlo

Čestmír

duší lovec

Karel

zpracuje maso s láskou

 
20141114-IMG_3951_edited_edited.jpg
 

Spojte se s námi

Křtiny 175 | 679 05 Křtiny

724 717 207

  • Facebook
 

Čerstvá zvěřina

  • Facebook

© 2020
Mendelova univerzita v Brně
Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny.

Vylov-019.jpg